Pimapen Kapı Pencere Sineklik

Pimapen KAPI PENCERE Sineklik Sistemleri

pimapen sineklik modelleri
pimapen sineklik modelleri

PİMAPEN MENTEŞELİ PENCERE SİNEKLİK

 

  •            Menteşeli sineklik kullanılan profil  17×25 mm. boyutlarında alüminyum olup, Köşe takozu olarak plastik kullanılır. Sineklik tülü olarak, standart 1.sınıf  fiberglass tül kullanılır. Menteşeli pencere sineklik montajında 2 adet menteşe  takımı, kilit olarak 1 adet plastik çıt-çıt ve açıp kapatmak için 1 adet tutamak bulunur.
  •           Ancak bazı projelerimizde veya Eski Ahşap pencerelerin kanatların dış kısma bakan yüzeyde damlalık çıkıntısı bulunmaktadır. Bu tür durumlarda  20*40 mm. ilave aluminyum kasa kullanmak gerekir.

 

 

 PİMAPEN MENTEŞELİ KAPI SİNEKLİK

 

  • Kapı sinekliğinde kullanılan aluminyum profil 17×25 mm. ve 17×43 mm olup,
  • Sık kullanılan kapılar için 17×43 mm. sineklik daha uygndur.17×25 mm. profil ise daha az kullanılan kapılar için uygundur. Kapı sinekliklerin montajında 2şer yada 3 er adet menteşe kullanılır. Kilitlemeyi 2 adet mıknatıslı yada çıtçıt  tutucu ve  açıp kapatmak için 1 adet tutamak bulunur.
  • İçe açılım kapı da sineklik montajı yapılırken, dışta kapı kolu yok ise ilave kasa kullanmaya gerek kalmadan sineklik takılabilir. Fakat Dışa açılan kapılarda veya içe açılıp dışarı da kapı kolu olan kapılarda ilave kasa kullanmak gerekir.

 

PİMAPEN PİLELİ PENCERE KAPI SİNEKLİK

 

  • Pileli Sineklik, sineklik sistemlerine göre 2 çeşit Dikey olarak veya yatay olarak kullanılabilir. Ve kullanımı ve görüntü olarak diğer sistemlerden çok daha avantajlıdır.
  • Pileli sinekliği pencere kapalı konumdayken kapalı(sinekliğin tamamını açma ihtiyacı duymazsınız); pencere açık ise bıraktığınız yerde durur .
  • Pileli Sineklikler  PVC, Ahşap, Alüminyum gibi  her türlü doğramada uygulanabilir.

   Pileli sineklik kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli kural;

Kullanımı çok pratik olduğu için, sinekliklerinizi kullanacağınız zaman açık konuma getirmeniz, kullanmadığınız zaman kapalı (toplu) konuma getirmeniz gerekmektedir. Sürekli açık kullanıldığı zaman pileli sineklikler, güneş ve tozdan aşırı etkilenmektedir. Dolayısıyla sinekliğinizin ömrü kısalacaktır.

 

PİMAPEN SÜRME SİNEKLİK-ÜSTTEN TAŞIYICILI

 

Üstten taşıyıcılı sürme sineklik PVC + alüminyum doğramalara rahatlıkla monte monte edilebilir. İsminden de anlaşılacağı gibi Sürme doğramalar için düşünülmüş ama günümüzde çek-aç sürme kapılarda ve kaldırmalı sürme (hbsb) kapılarda da kullanılabilir. En önemli özelliği taşıyıcı kısım üst taraftadır. Üstten taşıyıcı sürme sineklik altta eşik payı az olan kapılar için idealdir. Kullanım kolaylığı sağlar ve uzun ömürlüdür.
Çift kanat sürme de yapılabilir.

Standart renk beyazdır. Diğer Ral renklerine ve film kaplama isteğe  göre yapılabilir.

 

PİMAPEN SÜRME SİNEKLİK-ALTTAN TAŞIYICILI

 

 

Alttan taşıyıcılı sürme isminden de anlaşılacağı gibi ana taşıyıcı sistemi alttadır, Yalnız altta tekerlek sistemi mevcuttur. Bu sürme sinekliğin daha rahat çalışmasını sağlar. Standart renkler haricindeki renklere de boyanabilir. Kullanım kolaylığı sağlar ve uzun ömürlüdür.

 

PİMAPEN PENCERE KEDİ SİNEKLİK

 

 

Menteşeli kedi sinekliği 17×25 mm. boyutlarında alüminyum profil kullanılarak yapılır. Köşeler de plastik köşe takozları kullanılır. Sineklik tülü olarak, galvanizli metal tül kullanılır. Menteşeli pencere sinekliğinde 2 adet menteşe, kilit olarak 1 adet plastik çıt çıt ile 2 adet kedi güvenlik kilidi kullanılır. Açıp kapamak için 1 adet tutamak bulunur. Kedi sahibi müşterilerimiz rahatlıkla ve güven içerisinde kullanmaktadır.

Ahşap pencerelerin kanatlarını açtığınızda damlalık çıkıntısı doğrama yüzeyinden 20 mm. den fazla çıkıntı yaparsa ilave kasa kullanmak gerekir.

Standart renkler : beyaz, Ral 8003,Ral 8014,Ral 8016 . Diğer renklere de boyanabilir.

 

 

PİMAPEN KAPI KEDİ SİNEKLİK

 

Menteşeli kapı kedi sinekliği 17×25 mm. boyutlarında alüminyum profil kullanılarak yapılır. Köşeler de plastik köşe takozları kullanılır. Sineklik tülü olarak, galvanizli metal tül kullanılır. Menteşeli pencere sinekliğinde 3 adet menteşe, kilit olarak 2 adet mıknatıs tutucu ile 2 adet kedi güvenlik kilidi . Açıp kapamak için 2 adet tutamak bulunur. Pencere sinekliğine ilaveten 4 adet plastik köşe takviyesi kullanılır.

İçe açılım kapı ve uzun pencerelerde, dışta kapı kolu yok ise ilave kasa kullanmaya gerek kalmadan sineklik takılabilir. Dışa açılan kapılarda ve içe açılıp dışarı da kapı kolu olan kapılarda ilave kasa kullanmak gerekir.

Standart renkler : beyaz, Ral  8003,Ral 8014, Ral 8016  Diğer renklere de boyanabilir.